Dato: Av: Bjørn Tollevsen

 

 

Siden Microsoft kjøpte Dynamics NAV tilbake i 2002, har det vært en god del rykter om at Dynamics NAV vil forsvinne som produkt, og at det er Dynamics AX som man satser på. Ingenting er lengre fra sannheten.
De siste offisielle tall fra Microsoft om Dynamics NAV viser tvert imot at Dynamics NAV er blant verdens største innen sitt markedssegment, SMB-markedet:

  • Antall installasjoner:  160 000
  • Antall samtidige brukere: 2 700 000
  • Solgt i antall land: 195
  • Antall partnere: 3 500

Microsoft Dynamics NAV kommer i dag med en ny versjon per år og har et moderne, rollebasert grensesnitt. Løsningen dekker de fleste områder kunder har behov for, og spenner fra produksjon, service, supply chain til økonomi og prosjekt. I tillegg til standardfunksjonalitet finnes det også en rekke partnerløsninger som spisser funksjonaliteten. Pilaro har selv en Microsoft-godkjent bransjeløsning for prosjektorientert produksjon og avansert prosjekthåndtering.
Fremtiden for Dynamics NAV ser også meget lys ut. Microsoft har begynt å levere Dynamics 365 Business Central som vil være neste versjon av Dynamics NAV. Med sitt nye, moderne grensesnitt tilbys løsningen både som en skyløsning driftet av Microsoft, og som en lokal løsning på egne systemer. For øyeblikket er ikke Business Central tilgjengelig i Norge, men vi har håp om at det endres innen kort tid. Business Central vil ha all funksjonalitet til Microsoft Dynamics NAV tilgjengelig, pluss bedre integrasjon til andre løsninger i Dynamics 365-familien, som for eksempel ulike CRM-løsninger, og andre Microsoftprodukter som Power BI, PowerApps og Flow, for at brukerne selv, på enkel måte, skal kunne lage egne integrerte løsninger.
Så Dynamics NAV er et trygt valg fremover, som Microsoft investerer mye penger i. Når Business Central blir frigitt, vil løsningen komme med en ny versjon to ganger i året, levert på en måte som gjør at oppgradering enkelt kan gjøres.

Microsoft Dynamics NAV – den komplette forretningsløsningen for små og mellomstore bedrifter.

Ta gjerne kontakt med meg, så kan vi snakke mer om dette. Mail eller telefon 952 67 119. Bilde av Bjørn Tollevsen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.