Dato: Av: Richard Larsen

Utviklingen av programvare og applikasjoner går i et svært høyt tempo. Veldig mye er blitt enklere for brukerne. Der du før måtte ha tekniker og en halv dag for installasjon, er det nå ”plug and play”. Du laster selv ned programvaren og tar den i bruk med en gang. Likeledes er prisen blitt langt billigere. Programmer som før kostet en formue, får du nå til 199,- pr måned, eller kanskje til og med gratis.

De siste årene har vi merket at forventningen om det enkle og billige, er i ferd med å få fotfeste også i deler av bedriftsmarkedet. Utfordringen er at implementering av nye forretningssystemer i en organisasjon, ofte er langt mer krevende, og at tid ofte er en knapphetsfaktor i bedrifter.
Standard programvare blir stadig bedre og tilpasninger blir enklere. Men Plug and Play kan fungere dårligere på bedriftsmarkedet enn hjemme hos deg selv. Dersom fokus er på et kjøpt system og ikke på bedriftens prosesser, kan man lett bli konsentrert om system framfor hva bedriften trenger. Satt på spissen kan fancy rapporter og funksjoner overskygge fokus på inntjening, prosesser og automatisering.

For noen bedrifter kan det fungere og laste ned et standardsystem, og selv gjøre konfigurering og implementering. Vår erfaring er at det gir best resultater for de fleste, dersom man først setter fokus på utfordringene i egne prosesser, og dernest konfigurerer og implementerer systemet.
Skal man virkelig lykkes med å effektivisere bedriften, er det også avgjørende at man bruker ressurser på implementeringen: opplæring, deltakelse, motivasjon og noen ganger kulturendring.
Noen ganger fungerer det helt greit å bestille klær på nett, men om du skal ha dress til eget bryllup – eller om du skal endre en bedrift – da velger du kanskje et sted som leverer skreddersøm og service.

 

Kontakt meg gjerne; legg igjen en kommentar under, eller ring meg på 408 58 824.  Vennlig hilsen Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.