Dato: Av: Richard Larsen

Du har kanskje hørt vitsen om den jålete konsulenten og den jordnære sauebonden. Ved hjelp av avanserte prosesser og teknologi greier konsulenten å fastslå nøyaktig antall sauer i bondens saueflokk. Men til slutt viser det seg at konsulenten selv ikke ser forskjell på en sau og en hund.
Når folk ler så godt av historien er det gjerne fordi den har et snev av sannhet og sparker treffsikkert mot noe man kan kjenne igjen. Her påpekes en svakhet i bransjen, som nok var større noen år tilbake, men som man ennå finner igjen; konsulenter som presenterer løsninger uten egentlig å kjenne kundens problemstillinger. Denne måten å jobbe på – kall det gjerne arroganse – fungerer så å si aldri. Derfor er vi svært opptatt av dette når vi skal ansette konsulenter;  at de er ydmyke og lyttende.

erp konsulent
Historien om den arrogante konsulenten handler ikke bare om holdninger i konsulentbransjen. Det handler også om innkjøpskompetanse og oppdragsbeskrivelsene fra bedriftene. Kanskje fikk konsulenten en bestilling på et ferdig system uten tilpasninger og implementering?
En konsulent kan aldri konkurrere med ”gutta på gulvet” i å kjenne bedriftens kunder, produkter og kultur. Men en god konsulent lytter nøye på hva de ansatte sier. Og en god innkjøper ber konsulenten om å bruke tid på organisasjonen. Både for å skreddersy systemer og for å gi god opplæring i bruk av systemene.
Den gode konsulenten tar på seg kjeledress og gummistøvler og spør bonden hva han har behov for. Deretter lager han en god løsning, før han tar seg tid til å lære bort hvordan løsningen skal brukes optimalt. Noe god vits blir det naturligvis ikke av slikt. Men kanskje det kan gi bonden verktøy for å drive mer effektivt.

Vi hjelper deg gjerne med ny ERP.  Våre konsulenter har lang og bred erfaring med ERP og ny-implementeringer, og har utstrakt bransjekunnskap innen produksjon og prosjekt.

Kontakt oss ved å ringe 66 90 80 00 eller sende en mail.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.