Ny forskrift fra 1.april 2019 – EHF

Direktoratet for forvaltning og IKT – Difi`s nye forskrift om elektronisk faktura i offentlig anskaffelser, trådte i kraft 1. april i år, og vil gjelde anskaffelser som starter etter denne dato.

Det forventes betydelige økonomiske gevinster når stat og kommune fra nå av krever e-faktura av sine leverandører og samarbeidspartnere. Den nye forskriften innebærer at samtlige aktører som ønsker å levere varer eller tjenester til det offentlige, må ha digitalisert faktureringsrutinene sine, og være i stand til å både sende og motta informasjon og e-fakturaer. Fakturaer og kreditnotaer på papir er ikke lenger akseptert.

 

Elektronisk handelsformat – EHF – definisjon

EHF er en standard for elektronisk utveksling av informasjon mellom oppdragsgiver og leverandør gjennom hele anskaffelsesprosessen (ref. Direktoratet for forvaltning og ikt, Difi). ERP konsulent

 

Hvorfor EHF?

Miljøvennlig – Elektronisk sending og mottak av faktura, kreditnota og purring vil spare miljøet for papir og sending av dokumenter med fly- og biltransport. CO2-utslippene vil bli mindre, og mengden papiravfall vesentlig redusert.

Tidsbesparende – for både bedrift, kunder og leverandører. Det blir slutt på manuelle prosesser, fakturaene kommer rett inn i regnskapssystemet.

Standardformat – Når aktørene sender og tar imot dokumenter på samme måte, blir dokumentflyten smidigere, og kontrollarbeidet enklere.

Aksesspunkt – ved bruk av aksesspunkt, blir utvekslingen av informasjon enklere. Både sender og mottaker vet hvor dokumentene er (de kan ikke bli borte).

 

Som en oppsummering, siterer vi vår nye digitaliseringsminister Nikolai Astrup: «Bruk av e-faktura kan bidra til at det gjøres færre feil, redusert tidsbruk, mindre papir og til at faktura betales ved forfall. Det åpner for kortere betalingsfrister, og er bra for miljøet».
Lurer du på hva den nye forskriften innebærer, oppgradering fra versjon 2.0. til versjon 3.0.  og hva det betyr for deg og din bedrift, kan du lese mer her.
Kontakt oss. Vi har spesialisert oss på ERP for produksjon og prosjekt. Send mail eller ring til Jon Fromreide, telefon: 913 24 843
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.