Dato: Av: Richard Larsen

Vi lever i en tid der kravet til endring er i ferd med å overskygge kravet til kompetanse. En solid utdanning og god erfaring er bra, men det hjelper lite dersom du ikke er villig til å utvikle kompetansen og tilpasse deg nye behov, ny teknologi og nye arbeidsformer.

Endringene kommer stadig raskere og måten du jobbet på i går er kanskje ikke riktig for behovene som kommer i morgen. Konkurrenter popper opp som paddehatter, gjør ting på nye måter og truer dermed sine etablerte konkurrenter. Ofte er det teknologien som driver endringsprosessene, og stadig flere bransjer frykter en disruptiv utvikling som setter hele forretningsmodellen ut av spill, slik det har skjedd blant annet med musikkbransjen og reiselivsbransjen.

Menneskets natur er likevel slik at endringer er mest spennende når det gjelder andre. Som konsulenter møter vi det stadig, når ledelsen innfører nye moderne systemer og rutiner, uten at det er implementert i organisasjonen. ”Jeg gjør det på min måte”. Den sikreste måten å mislykkes med implementering er å velge løsninger uten å konferere brukerne, og deretter innføre det nye regimet uten opplæring.

Når vi er ute hos kunder og presenterer løsninger er vi tydelig på dette: Skal man oppnå optimale resultater krever det at man bruker ressurser på endringsprosessen og implementeringen. Om man har kompetanse og ressurser til det, kan man gjerne gjennomføre dette selv framfor å overlate det til eksterne konsulenter. Det viktigste er at man forstår at endring ikke går av seg selv når man har med mennesker å gjøre. Endring på harddisken er enkelt. Endring i ansattes hoder er vanskelig.Richard Larsen, daglig leder i Pilaro AS

 

Vi hjelper deg gjerne med de endringene du og din bedrift går igjennom, være seg ny ERP, nye implementeringer eller nye arbeidsrutiner. Vi har 30 års erfaring med ERP og ny-implementeringer, og har vært med på mange endringsløp, hos mange kunder.

Kontakt oss ved å ringe 66 90 80 00 eller send en mail.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.